sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Villen Vessagallup vol. 2 - Opiskelijaruokalat

Tere taas!

On aika julkistaa viime viikkoisen äänestyksen tulokset.

Aikaisemman äänestyksen tulokset ja tarkemmat löpinät siihen liittyen löydät edellisestä gallupista.

Varsin mielenkiinnoton lopputulos, mutta kansa on puhunut. Tässä kohtaa koen velvollisuudekseni huomauttaa, että äänestyksen lopputulokseen ei ole vaikuttanut, monista vastaväitteistä huolimatta, gallupin sijainti Ilokiven vessassa. Väittäisin siis tulosten olevan täysin vertailukelpoisia minkä tahansa tieteenalan huippututkimuksen kanssa. Eli jos et vihjettä tajunnu niin antaa sit olla.

Kiitokset jälleen äänestäneille. Jatkossa ehdotelkaa vielä lisää niitä tulevien gallupien aiheita, sekä niitä, jotka mä oon sinne keksiny, mutta vielä mieluummin uusia omianne. Olis ikävää, jos aiheet loppuu kesken. Tässä on nyt hyvä foorumi jokaisella toteuttaa omia tirkisitelijän päiväuniaan. Mitä oot aina halunnu tietää muista opiskelijoista? Kuulostaa väärältä ja ehkä onkin, mutta kirjotelkaa aiheita.

Käydääs sit läpi nää itse tulokset. Systeemi on sama ku viimeeks, eli yli 4 ääntä saaneet mainitaan ja top 5:stä on vähän tarkemmat kuvaukset, jos osaan niistä jotain sanoa.

5. JORMA 6 Ääntä: Naiset 6, Miehet 0

????

Naiset tykkää Jormasta? What can i say?

Veikkaan, että paikan erikoisuutena on munasta tehdyt ruuat ja pähkinät. Varmaan myös valkokastikkeet. Why not.

Oikeesti mikä tää oli naiset? Jorma?
 
Ja jos Jorma sattuukin olemaan joku pirun hieno ravintola, niin let me know. Ainakin sillä on sit melko eeppinen nimi.


4. Lozzi 10 Ääntä: Naiset 5, Miehet 5

Nooooh, tästähän tämä nyt sit käy ilmi. Lozzin parhaita puolia on nopeahko linjasto, johon voi kahdelta puolelta liittyä. Ehdoton valtti on tää onnenpöytä ja leipiäkin on kait kehuttu. Niin ja Lozzi on viiteen auki, kait. Eli sieltä saa ruokaa vähän pidempään kuin muualta.
Itsehän en juuri kehumisen aihetta löydä. Lozzi onkin menossa remonttiin ja kirjastolle on tulossa sijaisravintola.
Mut hei, 10 ihmistä tykkää syödä siellä, on sekin jotain!


3. Piato 18 Ääntä: Naiset 10, Miehet 8

Piatoa äänestäneet olivat erikseen nimenneet kasvisruuat ja paistopisteen Piaton valttikorteiksi. Paistopiste onkin silkkaa neroutta monellakin tapaa. Ensinnäkin sieltä saa ravintolamaisia annoksia huokeaan liki viiden euron hintaan. Annoksen tekemistä voi ihastella vierestä (joskin kokit ovat yleensä suht flegmaattisia), mutta ainakin näkee miten ruoka valmistuu. Sen lisäksi suurena etuna on massiivisen jonon ohittaminen. Mikäli on aivan pirullinen kiire, voi kipaista suoraan paistopisteelle ja sieltä saattaa saada ravintoa hitusen nopeammin kuin pitkän jonon viimeisenä. 

Esteettisesti Piato on myös ehkä hienointa antia. Järvinäköala isojen ikkunoiden takana ja viihtyisät puistomaiset nurmikentät, joita koko Alban ranta on pullollaan, hivelevät kovettuneimmankin korpikarpaasin silmää. Paitsi talvella kun näkymä on likaista aurauslunta


2. Katriina 21 Ääntä: Naiset 8, Miehet 13

Yllättävää, että miehet oli äänestäny tätä korkeammalle kuin naiset!

Noooooh, Katriina on siis pelkästään kasvisruokaa tarjoileva ravintola, joka sijaitsee kauempana kampukselta. Katriina tarjoilee pääasiassa keittoa, mutta myös kiinteämpää kasvisruokaa. Keitot ovatkin erinomaisen makuisia ja varsin täyttäviä. Lisänä on tuoreita sämpylöitä ja jälkiruuaksi kiisseliä tai kahvia.

Katriinan ainoana ongelmana on ahtaat tilat ja uskonnolliseen sävyyn ravitsemuksesta puhuvat asiakkaat. Mikäli siis et halua sivukorvalla kuulla saarnaa ruokavalion tärkeydestä ja kaikesta terveelliseen ruokaan liittyvästä, elä mene Katriinaan. Todennäköisyys kasvislahkojutuille on viimeisen kahden käynnin perusteella 100%.

Hyvää ruokaa, ahdasta, hitusen kaukana yliopistomaailmasta ja ruokasaarnan mahdollisuus.

1. Ilokivi 143 Ääntä: Naiset 93, Miehet 50

Jännä juttu.

Ilokiven valttina on ystävällinen palvelu, maittava, tasaisen varma ja kotiruokamainen ravinto, jota yleensä saa niin paljon, että vatsa on varmasti täynnä.

Ilokivi on myös Katriinan lisäksi ainut ravintola, joka ei kuulu Sonaatti-ketjuun. Ilokivi on itseasiassa ylioppilaskunnan alaisuudessa, joten siellä käymällä laittaa "rahaa pankkiin". Rahaa voi myös antaa hyväntekeväisyyteen, sillä Ilokiven omia ruokalippuja ostaessa voi halutessaan antaa rahaa kehitysyhteistyöhön.

Ilokiven huonoina puolina voidaan pitää meluisuutta, joka johtuu suuresta kävijämäärästä. Samoin myös pitkät jonot, jotka samoin johtuvat suosion suuruudesta, ovat joskus jopa luotaantyöntävä näky.
Kesäisin tilanongelmaa helpottaa suuri terassi.


Muita ääniä saaneita opiskeijaravintoloita olivat:

Wilhelmiina:3
Hestia: 4
Ylistö: 4


Seuraavaksi gallupiksi äänestettiin niukasti parhaat kahvilat. 

Toisena oli biletapahtumat, ehkä ensi kerralla siis.

Mikäli haluatte jo etukäteen varmistaa, että oma suosikkinne löytyy äänestettävien kohteiden listalta, lisätkää se paperiin äänestyksen yhteydessä. Eli jos paras biletapahtuma on mielestäsi wappu ja haluat sen listalle, laita ensin viiva biletapahtumiin ja sitten wappu jonnekin paperin kulmaan.

Nyt minä siirryn muihin puuhiin ja jään innolla odottamaan seuraavan gallupin tuloksia. Kiitos kun ette varasta kyniä ja äänestätte <3
Jäi viimeeksi harmittamaan, kun en tajunnut kantaa vastuutani ja neuvoa baareiluun liittyvästä tärkeästä seikasta: ehkäisystä.
Nyt kun sekin on tehty, niin laitankin asiatonta viihdettä vielä tarjolle. Enjoi. 

Öri öri öri vaan ja hei vaan kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti